Radio Prostor

Radio Prostor: GIBS vyšetřuje tragické úmrtí bodyguarda prezidenta Pavla! Už vyslechla bývalého i současného šéfa ochranky

Pražský hrad

Generální inspekce bezpečnostních sborů začala vyšetřovat tragické úmrtí bodyguarda prezidenta Petra Pavla a jeho předchůdce Miloše Zemana. Už podle informací od zdroje z Kanceláře prezidenta republiky vyslechla bývalého i současného šéfa ochranky, nejprve Martina Baláže a následně Radima Kincla.

"Mohu potvrdit, že se z vlastní iniciativy zabýváme informacemi, které se v této souvislosti objevily. Více informaci není možné v tuto chvíli sdělit," řekla rádiu mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

36letý bodyguard si vzal podle Radia Prostor život během víkendu 12. a 13. srpna ve středních Čechách, údajně služební zbraní. Před smrtí si postěžoval svým kolegům na šikanu na pracovišti, měl o ní mluvit i se svým nadřízeným. To ale policie odmítla s tím, že si na nic nestěžoval.

Prezidenti Petr Pavel a Miloš Zeman rodině osobního strážce zaslali kondolenci. Pavel se o případ zajímá a několikrát o něm mluvil s šéfem ochranné služby, vyplývá z informací Radia Prostor.