Radio Prostor

Prý jsem se už definitivně zbláznil. Dětskou desku kapela brala jako úlet, říká frontman Laury a jejích tygrů

Hudba

Ve světě, kde hudba tvoří neoddělitelnou součást našich životů, nás Karel Šůcha, charismatický frontman skupiny Laura a její tygři, zve do svého světa plného melodických příběhů a nečekaných zvratů. V dnešním O všem s Markétou Rachmanovou odhalil, jak se z frontmana rockové skupiny stal autorem dětských písní nebo jaké kouzlo a výzvy mu muzika v životě přináší.

Jedním z nejpřekvapivějších zvratů v kariéře Karla Šůchy je jeho obrat k tvorbě dětských písní a přístup k jeho druhému dětskému albu Zo, Zo, které představuje výrazný posun od běžné hudební tvorby skupiny. Zaměřuje se na mladší posluchače a nabízí jim písně plné fantazie, radosti a učení. Tvorba dětské desky a interakce s těmi nejmenšími mu přinesla nejen nové hudební výzvy, ale i nečekané radosti. Karel odkrývá, jak hluboký vliv může mít hudba na mladé posluchače. Slouží nejen jako zdroj zábavy, ale i jako nástroj pro budování komunity a společných zážitků.

„Je to úplně jiný," říká Karel, když popisuje rozdíly ve tvorbě hudby dnes oproti minulosti. S digitální revolucí přichází nové možnosti, ale také výzvy. Karel, ač sám sebe označuje za "starou školu", přijímá tyto změny s otevřenou náručí, zároveň však s nostalgií vzpomíná na časy, kdy byla hudba tvořena jinak. Jeho příběh o náhodném setkání s dívkou, která jako dítě zpívala v jedné z jeho písní, je dokladem toho, jak hluboké stopy může hudba zanechat v životech lidí.

Hudba Karla Šůchy, ať už adresovaná dospělým nebo dětem, je plná emocí, humoru a příběhů, které oslovují srdce posluchačů všech věkových kategorií. Jeho příběh nás učí, že hudba má moc spojovat, léčit a inspirovat, a to bez ohledu na věk nebo žánr.

O všem s Markétou Rachmanovou

Rozhovor s Karlem Šůchou

0:00

0:00

Karel Šůcha
Foto: RADIO PROSTOR