Radio Prostor

Nebýt v EU? To by pro nás byla ekonomická i bezpečnostní smrt, říká Danuše Nerudová

Politika

Danuše Nerudová si za poslední roky vybudovala jméno nejen v politických, ale i ve veřejných diskuzích. Kým je ale Danuše Nerudová mimo politickou arénu? Co ji baví, jak tráví volný čas a jaké hodnoty v jejím životě hrají klíčovou roli? Ve středečním O všem s Markétou Rachmanovou sdílí své pohledy nejen na politiku a společnost, ale odkrývá i své osobní stránky, které z ní dělají mnohem více než jen političku.

Danuše se v rozhovoru zmiňuje o své vášni k vaření. Není pro ni jen koníčkem, ale spíše rituálem sdílení a radosti. V kuchyni se cítí jako ryba ve vodě, a to nejen při přípravě obědů pro rodinu, ale i při vaření pro celou plejádu přátel, které ráda zve na svou faru. Vaření a sdílení jídla s blízkými je pro Danuši způsob, jak vyjádřit lásku a péči. V jejím domě se vaří s láskou a podává s úsměvem, což je pravidlo, které se snaží dodržovat při každé příležitosti.

Politika je však další velkou vášní Danuše Nerudové. Její angažovanost a snaha o pozitivní změny jsou inspirativní pro mnohé. V rozhovoru se nebojí mluvit o nepříjemných tématech, včetně kritiky. „Kritika na setkáních je v uvozovkách milá, protože jste s lidmi face to face a můžete se bránit, můžete argumentovat, můžete se snažit vyvracet lži a předkládat fakta. Na sociálních sítích to tak samozřejmě není, protože se to většinou děje za zády a koneckonců se to kolikrát děje i v televizních studiích."

Z jejího vyprávění je zřejmé, že Danuše Nerudová je žena mnoha talentů a zájmů. Politika, vaření, rodina, a vztah k přírodě tvoří mozaiku jejího života, ve které má každý kousek své nezastupitelné místo. V rozhovoru nejen odhaluje kus svého soukromí, ale i svůj názor na vzdělání, politiku a společnost. Danuše Nerudová se zároveň snaží dokázat, že být politikem neznamená ztratit lidskost, ale naopak ji umět využít pro lepší zítřky nás všech.

O VŠEM S MARKÉTOU RACHMANOVOU

Rozhovor s Danuší Nerudovou

0:00

0:00

Danuše Nerudová
Danuše Nerudová · Foto: RADIO PROSTOR