Radio Prostor

Hudba je moje terapie, moje útočiště a domov. Skrze ní vyjadřuju, co cítím a prožívám, říká Milan Peroutka

Herectví a hudba

Známý český herec a zpěvák Milan Peroutka se v Prostoru pro dva rozpovídal o svém životě, hudební kariéře a osobní cestě k přijetí. Svými slovy nám přiblížil, jak se vyrovnával s vlastní sexualitou, jaký vliv na něj měl vztah s partnerem a jak se snaží zůstat autentický v prostředí, kde je veřejný zájem na denním pořádku.

„Vždycky jsem chtěl, aby mě lidé brali takového, jaký jsem. Nechtěl jsem se schovávat za falešné masky nebo přetvařovat," říká Milan Peroutka, který se nebojí mluvit otevřeně o svých pocitech a zkušenostech, což ho činí nejen inspirativním umělcem, ale i člověkem. Jeho cesta k přijetí sebe sama a veřejnému coming outu byla dlouhá a náročná, ale zároveň osvobozující.

„Vždycky jsem chtěl, aby mě lidé brali takového, jaký jsem. Nechtěl jsem se schovávat za falešné masky nebo přetvařovat."
Milan Peroutka

Peroutka v rozhovoru také reflektuje, jak důležité je mít vedle sebe partnera, který rozumí nejen jeho tvorbě, ale i osobním výzvám. „Dominik je pro mě nejen partnerem, ale i oporou v těch nejsložitějších chvílích. Ukázal mi, že pravá láska nezná hranice a pomáhá nám být lepšími lidmi."

V Prostoru pro dva se Peroutka věnuje tématům své kreativity a umělecké práce. Jeho vášeň pro hudbu a umění je zřejmá nejen v jeho slovech, ale i v jeho díle. Hudbu vnímá jako univerzální jazyk, který nás všechny spojuje bez ohledu na naše pozadí nebo osobní příběhy. Posluchačům nabízí pohled do svého osobního života, kdy jeho slova mohou inspirovat ostatní k hledání vlastní pravdy a k odvaze žít život plný lásky a akceptace. Jeho příběh je připomínkou, že i ve světě plném výzev můžeme najít štěstí, pokud jsme věrní sami sobě.

PROSTOR PRO DVA

Rozhovor s Milanem Peroutkou

0:00

0:00

Peroutka
Milan Peroutka · Foto: RADIO PROSTOR