Radio Prostor

Děti jsou chytřejší než my. Stačí k nim být upřímný, říká Liliana Mikhnevich z Real Talku

Výchova, umění, komunikace

Liliana Miknevich, filmová režisérka a tvář populárního pořadu Real Talk, se v dnešním rozhovoru O všem otevřeně vyjádřila k řadě témat - od mateřství přes kulturu a umění až po válečné konflikty. Ve svých slovech nabízí pohled na život ženy, která stojí na rozhraní několika světů a kultur. Poslechněte si rozhovor o jejím pohledu na současné společenské problémy, výzvy spojené s kariérou v umění a osobní příběh plný zvratů.

Život Liliany Miknevich je jakoby vystřižený z románu plného zvratů, který čtenáře nechává napjatě otáčet stránkami. Od dětství v Dagestánu přes přesun do Čech, až po kariéru v mediálním světě. Liliana ve svém rozhovoru sdílí pohledy, které mohou inspirovat, ale i donutit k zamyšlení.

„Jak to říct? Je to naše válka. Vaše, naše, moje." Liliana se zde vyjadřuje k válce na Ukrajině, a zdůrazňuje, jak globální konflikty rezonují v osobní rovině. Její slova poukazují na společnou odpovědnost a společné dědictví, které sdílíme bez ohledu na národnost. Tento pohled odhaluje hluboký cit pro spravedlnost a empatii, který Liliana ve svém životě a práci projevuje.

Když mluví o komunikaci s dětmi v kontextu válečných konfliktů, Liliana zmiňuje význam upřímnosti a otevřenosti. Její slova připomínají, že děti jsou plnohodnotní členové společnosti, kteří si zaslouží pravdu a pochopení, ne infantilizaci. Tím, že se s nimi bavíme otevřeně, pomáháme jim formovat ucelenější pohled na svět.

V rozhovoru se také zmínila o umění a jeho absenci ve svém současném profesním životě. Umění je pro ni totiž velká vášeň. Podle jejích slov je pochopení umění nezbytná součást lidské existence, která nám umožňuje lépe chápat sebe samy a svět kolem nás.

RADIO PROSTOR

Rozhovor s Lilianou Mikhnevich

0:00

0:00

Liliana Mikhnevich
Liliana Mikhnevich · Foto: RADIO PROSTOR