Radio Prostor

Cimického Modrá laguna kritizuje údajný postup kriminalistů

Kauza Cimický

Centrum duševní pohody Modrá laguna, kde je primářem obžalovaný psychiatr Jan Cimický, otevřeně kritizuje údajný postup policie při vyšetřování celého případu! Ta si měla bez souhlasu centra i pacientů vyžádat jejich osobní údaje od zdravotních pojišťoven. A to v rámci vyšetřování Jana Cimického.

Státní zástupce minulý týden obžaloval psychiatra Jana Cimického ze čtyř znásilnění a 35 případů vydírání. Podle dřívějších informací se případy týkají Cimického pacientek. Lékař a spisovatel už v minulosti obvinění odmítl a prohlásil, že hodlá prokázat svou nevinu.

Modrá laguna v této souvislosti vydala na svých stránkách prohlášení, že si policie vyžádala osobní údaje Cimického pacientů od zdravotních pojišťoven. "Policejní orgány, bez ohledu na Váš zdravotní stav, Vás zřejmě budou kontaktovat s dotazy na doktora Jana Cimického," stojí na webových stránkách Modré laguny.

Policie na dotaz Radia Prostor odpověděla, že... "Ve věci si vyhradilo právo na poskytování informací Státní zastupitelství pro Prahu 8 – státní zástupkyně Martina Adámková. S dotazy se prosím obracejte přímo na státní zastupitelství," napsala nám mluvčí Eva Kropáčová.

"Postup policejních orgánů nedbá práv pacientů a v případě, že Vás Policie České republiky bude kontaktovat a nebude se chovat korektně, neváhejte nás informovat," stojí také v prohlášení Modré laguny.

Celý případ pro vás dál sledujeme.

cimicky
Foto: wikipedie