Radio Prostor

Bodyguard prezidenta Pavla si před tragickou smrtí stěžoval podle kolegy na šikanu v práci! Policie tvrdí, že o ničem neví

Prezident

Osobní strážce prezidenta republiky Petra Pavla si před svou víkendovou tragickou smrtí stěžoval na šikanu v práci! Radiu Prostor to řekl jeden z jeho kolegů, který si nepřeje být jmenován.

Jde ale o vysoce důvěryhodný zdroj z Kanceláře prezidenta republiky. Šikana podle něj měla být dlouhodobá. Mimo jiné proto, že bodyguard v minulých letech už sloužil pro tehdejšího prezidenta Miloše Zemana. 

Případem se nyní zabývá středočeská policie. Prezidentská kancelář nechce nic komentovat, hlava státu je nicméně o skonu jednoho ze svých osobních strážců informována. Bodyguarda měl najít bez známek života jeho otec. K odchodu ze světa údajně použil služební zbraň. 

Generální inspekce bezpečnostních sborů se zatím podle svého vyjádření případem nezabývá, jak napsala Radiu Prostor mluvčí GIBS.

Bodyguard R.P. (†36) si na šikanu od některých svých kolegů stěžoval podle zdroje z KPR v minulých týdnech svému šéfovi, řediteli Útvaru pro ochranu prezidenta, plukovníkovi Radimu Kinclovi. 

Ten se v minulých hodinách minimálně dvakrát sešel s prezidentem Petrem Pavlem, který je případem šokovaný. 

Radim Kincl na dotazy Radia Prostor reagoval zprávou, že nás odkazuje na mluvčí policejního prezídia. Na nové dotazy dnes policie zatím nereaguje. V pondělním vyjádření napsala, že s ohledem na pozůstalé nechce případ momentálně komentovat. 

Odpoledne nicméně policie zveřejnila status, v němž tvrdí, že si tragický zesnulý bodyguard na nic nestěžoval: "Žádné nahlášení šikany vedoucímu neproběhlo a o nespecifikovaných problémech v práci neví ani policistovi nadřízení a ani Úřad vnitřní kontroly, který se případem automaticky zabývá," napsala policie na Twitteru.

Vyšetřování případu pro vás dál Radio Prostor sleduje.