Radio Prostor

Babiš mě nezklamal. Zklamaná jsem z nás všech, že jsme mu to neprokoukli dřív, říká Krnáčová

Politika a urbanismus

Adriana Krnáčová, bývalá primátorka Prahy a někdejší pravá ruka Andreje Babiše se v pondělním O všem s Markétou Rachmanovou podělila o svůj pohled na život po politice, vášeň pro architekturu a urbanismus. Zároveň se svěřila, jak velký význam pro ni má upřímnost a otevřená komunikace.

Adriana Krnáčová, která svou kariéru odstartovala v politice a vypracovala se na primátorku Prahy, je dnes ženou hledající nové směry ve svém životě. S odstupem času od svého působení v politice se Krnáčová zamýšlí nad změnami, které tento životní úsek přinesl, a nad tím, jaké hodnoty jsou pro ni nyní důležité.

V rozhovoru se mimo jiné podělila o své názory na urbanismus a architekturu. Zdůraznila, že Praha byla vždy krásná, ale výzvy spojené s modernizací města jsou obrovské. Její vášeň pro historii a umění ji přivedla k pochopení důležitosti zachování historického dědictví Prahy, zároveň však vidí prostor pro moderní architektonické zásahy, které mohou městu přinést nový rozměr.

Věří, že upřímnost, otevřená komunikace, autenticita a schopnost být otevřený jsou klíčové pro budování důvěry a pochopení mezi lidmi. Tento přístup jí pomohl nejen v osobním životě, ale i v profesní kariéře. Při pohledu do budoucnosti Krnáčová reflektuje nad možnostmi, které Praha má, pokud jde o začlenění moderní architektury a zeleně do městského prostředí. I přes obtíže spojené s tímto procesem zůstává optimistická ohledně potenciálu Prahy růst a rozvíjet se v harmonii s jejím historickým dědictvím.

RADIO PROSTOR

Rozhovor s Adrianou Krnáčovou

0:00

0:00

Krnacova
Adriana Krnáčová · Foto: RADIO PROSTOR